színházi zaklatás

2019.11.25. 22:30

Vidnyánszky Attila: következménye kell, hogy legyen egy ilyen súlyos ügynek

A Magyar Teátrumi Társaság elnöke hangsúlyozta, hogy a Katona József Színház nem tagja a Teátrumi Társaságnak, ennek ellenére természetesen megrázta az eset, hiszen évek, évtizedek kellenek, amíg ebből az ügyből a szakma kimosdik.

A szabadsággal és a művészettel szöges ellentétben áll Gothár Péter és a Katona József Színház szexuális zaklatási ügye, ennek a szégyenletes ügynek az egész magyar kultúra a kárvallottja, és ennek a felelősségét a bűnösöknek vállalniuk kell – írja közleményében a Magyar Teátrumi Társaság, amelyet a mai közgyűlésük után adtak ki- írja az Origo.

Vidnyánszky Attila a Teátrumi Társaság elnöke azt mondta az lapnak:

a magyar színészekbe már a Színművészeti Egyetemen beültetik azt, hogy a rendező előtt meg kell alázkodni, és ez megöli a művészetet. A színészek nem a hitük mentén cselekednek, hanem azt keresik, ki felé orientálódjanak, mert akkor megjutalmazza őket a balliberális szakma.

„Már megint” – ez volt a reakciója, amikor meghallotta a Gothár Péter szexuális zaklatási ügyéről szóló híreket, mondta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színházi igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke az portálnak.

Nem lehet a zaklató nevét eltitkolni – mondta Vidnyánszky Attila arról, hogy a Katona József Színház nem akarta nyilvánosságra hozni Gothár Péter nevét.

Ha valaki ilyen elítélendő, sőt, büntetendő dolgot tesz, arról a szakmának tudnia kell. Ezeket az eseteket mindig névvel kell feltárni és publikálni. Nehogy ezek után valaki alkalmazza a szexuális zaklatót, mert nem is tud az esetről

- tette hozzá.

A Magyar Teátrumi Társaság elnöke egyetért azzal, hogy Gothár Pétertől vissza kell vonni a Nemzet Művésze díjat.

Következménye kell, hogy legyen egy ilyen súlyos ügynek. Én a következménynélküliség ellensége vagyok

- mondta végül a Magyar Teátrumi Társaság elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!