Minőségi műsorkészítés

2019.04.05. 19:00

Új stúdiót kapott a Bartók Rádió és a Dankó Rádió

Most olyan stúdióteret kaptunk, amely a világon bárhol megállná a helyét – mondta a Bartók Rádió csatornaigazgatója.

Budapest, 2019. április 5. Bõsze Ádám mûsorvezetõ a Bartók Rádió új stúdiójában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda utcai gyártóbázisán 2019. április 5-én. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A legmodernebb, 21. századi technológiával felszerelt stúdiók épültek a Bartók Rádió, illetve a Dankó Rádió számára. A Bartók kettő, illetve a Dankó egy stúdióját – utóbbi a legnagyobb közülük – a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) saját forrásból hozta létre kevesebb mint fél év alatt – mondta Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója a pénteki sajtóbejáráson.

„Korábban ideiglenes stúdiókban dolgoztunk az MTVA óbudai telepén, most olyan stúdióteret kaptunk, amely a világon bárhol megállná a helyét.

Vadonatúj technikai berendezésekkel, DHD pultokkal, a korábbinál jóval több monitorral, mikrofonokkal, kábelekkel, lehetőséggel számolhatnak a műsorkészítők.

A műsorvezetők két-három vendéggel tudnak egyszerre beszélgetni” – fogalmazott a csatornaigazgató.

A Dankó, a népszerű nótarádió, illetve az ország egyetlen országosan fogható klasszikus zenei rádiója, a Bartók 2-es stúdiójába ezentúl akár kisebb zenekarok is beférnek és előadhatják produkciójukat. Devich Márton kitért arra, hogy a rádióhallgatók sokkal jobb hangzást kapnak, a külső zajokat teljesen ki tudják szűrni.

„Méltó környezetet kaptunk csatornáinkhoz” – mondta Devich Márton.

Bősze Ádám mûsorvezetõ (szemben) és Tóth Krisztina technikus a Bartók Rádió új stúdiójában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda utcai gyártóbázisán 2019. április 5-én.
MTI/Bruzák Noémi

 

A csatornaigazgató szólt arról, hogy az immár a Bartók 2-es stúdiójából naponta 6 órától 12-ig, illetve 15-től 19 óráig megy élőben az adás. A Bartók 1-es produkciós stúdió, ahol az összejátszott műsorok felvételei, illetve utómunkálatai zajlanak. A Dankó, valamint a Bartók 2-es stúdiójába nagyképernyős televíziókészülékeket is beépítettek, amely a műsorkészítésben, az élő adásban és a dekorációban egyaránt többletet tud adni.

„Az új stúdiók kialakításának projektje a múlt év őszének végén indult, az építkezés az év vége felé kezdődött és határidő előtt fejeződött be” – mondta a tizennégy fős stábot irányító Devich Márton.

Borítókép: Bősze Ádám műsorvezető a Bartók Rádió új stúdiójában az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisán 2019. április 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!