magyar film napja

2019.04.09. 14:30

Rekordszámmal vettek részt a Filmteszt első fordulójában

A DUE Médiahálózat fennállása óta eddigi legsikeresebb játékát indította el Nagy Magyar Filmteszt néven. Az első fordulóban több mint 18 ezer fiatal vett részt.

Feladatuk az volt, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap közös versenyén támogatásával megrendezett online játék során filmtörténeti és filmes szakmai kérdésekre válaszoljanak. A háromfordulós vetélkedő döntője április 29-én lesz Budapesten, az Akvárium Klubban.

Az első fordulóban a www.filmteszt.hu oldalon kellett kitölteni egy online tesztet.

Egészen pontosan 18084 részvevője volt idén a játéknak, mintegy ezerrel több, mint tavaly.

A tesztet bárki kitölthette, de

a középdöntőbe csak 14 és 20 év közöttiek juthattak tovább, közülük is „csak” a legjobb ezer.

A 12 legügyesebb játékos pedig bekerül majd a döntőbe. A második és a harmadik forduló egy napon lesz, a MAGYAR FILM NAPJA előestéjén, azaz április 29-én, Budapesten, az Akvárium Klubban. Itt egész délután színes programmal készülnek a szervezők, ahol az esemény fókuszában természetesen a magyar film és a filmkészítés áll. A helyszínen fiatal magyar vloggerekkel, filmes szakemberekkel, színészekkel, rendezőkkel lehet beszélgetni vagy akár szelfizni is. Emellett a jelenlévők játékos formában tudhatnak meg érdekes információkat a szerzői jogokról.

A Filmteszt fődíja egy iPhone XS, de a második és a harmadik helyezett is egy kamerás okostelefonnal gazdagodik. A Nagy Magyar Filmtesztet immáron másodjára rendezte meg a DUE Médiahálózat, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával. Közös céljuk, hogy népszerűsítsék a klasszikus és új magyar filmeket, valamint bővítsék a fiatalok filmes ismereteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!