Fiatal tehetségek is bemutatkoznak

2018.11.02. 18:10

Koncerttel emlékeznek meg Cziffra Györgyről a születésnapján

A Balázs János zongoraművész által életre hívott Cziffra György Fesztivál alapküldetése, hogy a mester zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze.

Gyorgy Cziffra dans l'émission "Les grands interprètes" Gyorgy Cziffra in the program "The big interpreters"

November 5-én emlékkoncerttel kezdődik el a Cziffra Fesztivált megelőző programsorozat.

A koncerten Liszt- és Puccini-dalok, Chopin g-moll cselló-zongora szonátája és Rahmanyinov Vocalise című műve hangzik el Horti Lilla énekművész és Devich Gergely gordonkaművész előadásában – közölték a szervezők az MTI-vel. A Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban november 24-én Kassai István, Balázs János és Balázs-Piri Soma közreműködésével ünnepel a kerület, ahol a mester családjával élt.

Cziffra György számára kiemelten fontos volt a pályájuk elején tartó művészek támogatása. Alapítványa a Liszt Ferenc Auditórium segítségével számos, ma már jól ismert művészt segített a pályára.

A Balázs János zongoraművész által életre hívott Cziffra György Fesztivál alapküldetése, hogy a mester zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze.

Nagy hangsúlyt kap tehát a fiatal művészek bemutatkozási lehetőségeinek elősegítése, amelyhez a fővárosi 13. kerületi és a 22. kerületi önkormányzat is csatlakozott és támogatást nyújt.

A Cziffra György Fesztivált 2019 februárjában negyedik alkalommal rendezik meg.

Borítókép: Cziffra György. Forrás: AFP / Daniel Fallot / Ina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!