A döntők döntője

2018.10.26. 19:31

Ismét fölszállott a páva

Pénteken indult a Duna Televízión a Fölszállott a páva különleges évada A döntők döntője címmel. A köztévé népzenei és néptáncos tehetségkutatójában most az előző évadok legjobbjai mérik össze tudásukat.

Budapest, 2017. december 29. A Kalotaszeg Legénytársulat Legényesen címû produkciója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza ötödik alkalommal megrendezett népzenei és néptáncos tehetségkutató mûsora, a Fölszállott a páva döntõjében a közmédia óbudai stúdiójában 2017. december 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Tamás

Pénteken este és egy hét múlva, november 2-án két felvezető adást láthat a közönség, az élő adások pedig november 9-én kezdődnek az elődöntőkkel.

Idén a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-ei döntőbe. Az élő adásokban a zsűri szabadkártya segítségével az elődöntőkben két, a középdöntőkben már csak egy versenyzőt juttathat tovább.

Szintén újdonság, hogy az idei Fölszállott a páva a jótékonyság jegyében zajlik: az együttesek és szólisták a nyereményüket felajánlhatják a saját régiójukban fontos szerepet betöltő civil szervezetnek.

Az élő adásokban a 48 kiválasztott versenyző előadását az elmúlt évadokhoz hasonlóan további vendégprodukciók színesítik.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze lesz, mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa és Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus értékeli a produkciókat.

A műsort most is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

Borítókép: A Kalotaszeg Legénytársulat Legényesen című produkciója a Fölszállott a páva tavalyi évadának döntőjében a közmédia óbudai stúdiójában 2017. december 29-én

MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!