Leárazás

2022.07.30. 10:17

Sok üzletben mínuszokkal találkozni a kánikulában

W. Zs.

Sok ruhaüzlet kirakatában hirdetik: akciós a kollekció

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Több belvárosi üzletben tapasztalható Tatabányán, hogy a szokottnál kissé korábban, már júliusban megkezdődtek a leárazások. Sok helyütt lenge nyári holmik az akciósak, holott még bőven van hátra a nyárból. Az eladók leginkább a strandkiegészítőkért, a kalapokért, a fonott táskákért kérnek félárat.

– Nem bővelkedünk vásárlókban. Emiatt kellett ilyen fortélyhoz folyamodni és előbb leárazni a termékeket – mondta Sárvári Réka eladó, aki szerint nagyon árérzékenyek lettek a vásárlók és alaposan megfontolják, mire is költenek.

Hozzátette: félnek a rezsiköltségektől és a spórolást sokan a ruhaneműknél kezdik.

– Júliustól augusztus végéig folyamatosan akciózunk, így kiürítjük a szezonális készletünket és növekszik az érdeklődés a kedvezményes árú termékek iránt – mondta el egy neve elhallgatását kérő  üzletvezető.

Egy másik üzletben, a főtéri fehérneműsnél is startra készen állnak: jövő héten akciós lesz a legtöbb bikini.

Pappné Nagy Ildikó minden nyáron vadászik az akciós termékekre. – Sokkal olcsóbban meg tudok venni egy-egy ruhadarabot, csak időben kell menni, hogy legyen belőle méret – osztotta meg tapasztalatait a szemfüles középkorú, aki gyakori vendég a használtruha üzletekben. Ő a fogyasztói társadalom másik táborát erősíti, aki nem a ruhákon, inkább az élelmiszeren spórol. Azt mondja, sosem költött drága ruhákra. Szerinte nincs is miről beszélni, amíg néhány száz forintért márkás holmikra lehet bukkanni.

– Átrendezik a mostani körülmények a fogyasztói szokásokat. Tapasztaljuk, hogy korábban indultak a leárazások és egyes boltokban ennek ellenére mégis kevesebbet vásárolnak – mondta el Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Kiemelte, hogy szerinte az iparcikkeket kínáló kereskedők nehéz helyzetben vannak hónapok óta. – Az erős euró miatt az importáruk nagy mértékben drágultak, valamint a háború miatt folyamatosan emelkednek a kereskedők, beszállítók és gyártók költségei – tette hozzá Vámos György. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!