Biztonságosabb

2022.07.12. 14:49

Immáron megújult úton érik el a faluhatárt Súron

Elkészült a Magyar Közút Nonprofit Kft. kezelésében lévő Bakonycsernye-Mezőörs belterületi útszakaszának felújítása.

Raffael Veronika

Forrás: Facebook/Súr

A bakonyaljai település önkormányzatának oldalán közölték: a Magyar Falu Program támogatásával megvalósuló beruházáson belül az útburkolat felújítása mellett az útra hulló csapadékvíz elvezetését is szabályozták – szegélyeket és folyókákat is kiépítettek. Mint a tájékoztatóból kiderül, a Magyar Közút beruházásával egy időben Súr önkormányzata saját forrás felhasználásával elkészíttette az általános iskola előtti gyalogátkelőhelyet.

A tájékoztatóban azt is hozzátették: a kivitelezést végző Colas Út Zrt. az önkormányzat kérésére, térítésmentesen elvégezte a védőnői rendelő előtti parkoló és a pékség előtti parkoló aszfaltozását, valamint felfestését is. 

A 8208-as jelű úttal kapcsolatban Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, fejlesztési kormánybiztos tájékoztatott: a beruházással régi vágya teljesült a falubelieknek, hiszen ezáltal az érintett szakaszon sokkal biztonságosabbá vált a közlekedés. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!