Gyógykezelés

2022.07.11. 14:00

Újabb összefogás Anettért: robotterápia adott reményt a komáromi kislánynak

A sütinapon összegyűjtött adományoknak köszönhetően megkezdhette az intenzív terápiát a komáromi Móricz Anett.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Beszámoltunk róla, hogy Anett egy műtétet követően teljesen lebénult, és azóta is csak pár lépést tud megtenni. Egy rendkívül költséges robotterápia adott reményt a kislánynak és családjának.

Édesanyja, Adamek Tünde a napokban Facebook-oldalán tett közzé videót Anettről, aki megerőltető kezeléseken vesz részt. Mint írta, Anett elindult a kitűzött célja felé vezető úton. A napi 3 órás terápia végére mindig nagyon elfárad, mégis tele van energiával és küzdeni akarással. A terapeuták szerint az izmok erősítése nem mindig lesz látványos, de a türelem rózsát terem.

Nyeremények - A futáson résztvevők nyereményre is számíthatnak. Az első 3 leghosszabb távot teljesítő az emléklap mellé különdíjat is kap. Az első helyezett két személyre szóló ebédet, vagy vacsorát költhet el a Tó Csárdában, míg a második öt alkalomra szóló edzés bérletet vehet át, amely az Alexandros Muay Thai Gym-be szól. A harmadik egy parti hordó sörrel lesz gazdagabb. A távot erre alkalmas alkalmazással kell mérni és a táv lefutása után a szervezőknél bemutatni. 

Anettért szombaton rendeznek jótékonysági futást. Minden mozogni és segíteni szándékozót várnak a Rüdiger-tónál, 8 és 12 óra között. Az esemény nem verseny, ezért nincs megszabott nevezési díj, vagy meghatározott táv. A kihelyezett gyűjtődobozba mindenki saját döntése szerinti adományt dob be és annyit fut, sétál, amennyit szeretne. A rendezvényen akár kutyával is lehet futni. Minden csatlakozó frissítőt és emléklapot kap.

Az is segíthet, aki ezen a napon nem ér rá: a Facebook-eseménynél megadott számlaszámra utalhat tetszőleges összeget. Ezt követően teljesíteni kell a távot, és lemérni azt egy applikációval. A lakcím egyeztetés után a szervezők emléklapot küldenek számára.

Az első intenzív kezelésre a júniusi sütinapon már összegyűlt az összeg, de Anettnek valószínűleg évekig járnia kell a kezelésekre. Akkor egy emberként fogtak össze a komáromiak és több mint 3 milliót gyűjtöttek a gerincműtött Anett kezelésére.

Korábban Anett édesanyja úgy fogalmazott, hogy egy felső légúti fertőzés után, 2010-ben Anett már egyszer megbénult deréktól lefelé, de ebből szépen visszahozták, ugyanúgy tudott járni. 2014-ben diagnosztizálták gerincferdüléssel. Fűzőt kellett viselnie, de az orvosok azt mondták, muszáj lesz megműteni, mert a ferdülés olyan mértékű lett, hogy veszélyeztette a szívét, tüdejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!