Mesenap

2022.07.16. 09:06

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Mesenap Mocsán

A tűzugrás sem maradhatott ki az egész napos rendezvényből.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Ismét kellemes hangulatú, családi programot szervezett a Mocsai Faluszépítők Egyesület (MOFE). Ezúttal családi meseesttel és tűzgyújtással készültek. Az érkezőket finom limonádéval kínálták a Hősök terén található játszótér melletti területen.

A kicsiknek Kántor-Jeskó Teodóra óvodapedagógus tartott foglalkozást. Az esemény kezdetén elmondta, nagyon örül, hogy ennyien eljöttek erre az alkalomra. Fél éve dolgozik a Népmesekincstár mesepedagógia módszertannal, amit Bajzáth Mária pedagógus dolgozott ki. Teodóra hozzátette, minden mesében megkeresi a fókuszt, hogy aztán a gyerekek megtanuljanak belőle egy erkölcsi, vagy érzelmi tanulságot. 

Ennek az estének a fókusza a család volt, és a tűz, mint elem, és ezek kapcsolódása. A gyerekekkel először mondókákat mondtak, majd népdalok következtek, az apróságok pedig egyre inkább belelendültek a mulatságba. Az esemény végén tűzugrás következett. Július 30-án újabb programra várják a családokat. Ekkor lesz ugyanis a Kerekes Miklós-emléktorna és a Családi sportnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!