Nagy halak

2022.07.16. 10:39

Több, mint egy tonna halat fogtak a Cseke-tavi Nappali Páros-2022 horgászversenyen

A Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület nappali páros-2022 Cseke-tavi horgászversenye a vártnál is nagyobb sikert aratott.

Petrik József

A MInd 1 Team is jól teljesített a versenyen

Forrás: Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület

A rendezvényt jelentős érdeklődés előzte meg. A kiírást követően szinte azonnal „elkelt” a kiadható horgászhelyek zöme. Az időjárás igazán kedvező feltételekkel fogadta a vendégeket a festői szépségű Cseke-tó partján. Az egész héten tomboló kánikulát felváltotta a nagy lendülettel betörő hidegfront. A hirtelen lehűlést hozó erős szél jótékony hatással volt a halak étvágyára, fokozta a kapási kedvet.

Később sem lehetett panasz a külső körülményekre. Az összteljesítmény magáért beszél. A 12 órás versenyen résztvevő 24 páros, mindösszesen: 1001.70 kilogramm halat fogott, tudtuk meg Berena Bélától, az egyesület elnökétől.

A megmérettetés igazi nyertesei – a vizébe visszahelyezett halakon kívül – valódi rekord zsákmánnyal büszkélkedhetnek. Többen fogtak 100 kiló közelében, míg az abszolút győztes Rosta Gergő, Paréj Csaba páros a 110 kg-os értékhatárt is túlszárnyalta a hosszú, de mindvégig sportszerű, izgalmakban bővelkedő megmérettetésen. A Nagy Gábor által beszákolt legnagyobb ponty – 9,60 kg – ugyancsak figyelmet érdemel, de láthattunk 9,22 vagy 8,15 kg-os példányokat is.

Összességében 19 szép serleg talált gazdára a lemenő nap utolsó sugarai által kisért ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával. A leginkább sikeres párosok – a verseny abszolút éllovasai – átvehették a győzteseket megillető és méltán megérdemelt pénzdíjaikat is, amiért – 100, 60 és 40 ezer forint – önmagában is érdemes volt megküzdeni. Nyugodt szívvel kijelenthető, hogy egy sikeres, eredményekben bővelkedő napot tölthettek el a pecások jó hangulatban.

Végül, de nem utolsó sorban szólnom kell mindazon sporttársunkról, akik áldozatos munkájukkal, segítő közreműködésükkel hozzájárultak a sikeres rendezéshez. Köszönöm a versenyzőknek a sportszerű küzdelmet, a mérlegelőknek az egész napos munkájukat, de elismerés illeti az egyesület vezetőségének azon tagjait, akik nélkül ez a verseny nem jöhetett volna létre. Legközelebb július 23-án találkozhatunk az Éji páros 2022 elnevezésű versenyen.

– emelte ki Berena Béla. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!