Krimi

2023.08.17. 09:00

Kiderült: ennyi esetet kellett ellátni a Szigeten a mentőknek

A helyszínen külön belgyógyászati és sebészeti kezelővel, sokktalanítóval és megfigyelő helyiségekkel is felszerelt ambulancia működött.

MW

Fotó: Balogh Zoltán /MTI

A mentőknek kisebb sérülések, múló rosszullétek miatt kellett segítséget nyújtaniuk a Sziget fesztiválon, rendkívüli esemény nem történt – közölte az Országos Mentőszolgálat a szerdán véget ért rendezvény tapasztalatait összegezve az MTI-vel.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője által jegyzett közleményben azt írták: a mentőszolgálat munkatársai a külön belgyógyászati és sebészeti kezelővel, sokktalanítóval és megfigyelő helyiségekkel is felszerelt ambulancián

969 esetben nyújtottak ellátást, 149-ben pedig valamelyik rendezvényhelyszínre irányították a 9 szigeti mentőautó egyikét.

A Sziget fesztivál területén a mentők tevékenységét külön mentésirányító központ koordinálta, amely folyamatos összeköttetésben állt a budapesti mentőközponttal is – tették hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!