Krimi

2023.04.28. 16:30

Összeomlott az iskolai bántalmazás miatt: fagyállót ivott Máté

A tanára is kicsúfolta, ahelyett, hogy a bajban melléállt volna.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Motortion Films

A nyomozás újraindult a fagyállót ivó Máté ügyében, aki a rendszeres iskolai bántalmazás miatt tavaly véget akart vetni az életének.

Ésszel felfoghatatlan az a kegyetlenség, ami a fiúval történt: az enyhe autizmusa miatt már általános iskolás kora óta bántották osztálytársai, de még ennél is érthetetlenebb, hogy a fiú osztályfőnöke, akinek inkább védenie kellett volna a gyerek, szintén a zaklatók között volt.

Mátét az iskolában dagadtnak, hülyegyereknek és fancsali képűnek csúfolták, a fő uszító pedig nem más volt, mint a fiú 7. osztályos osztályfőnöke. 

A debreceni tanár kegyetlensége nemcsak hogy folyamatosan alázta tanítványát,  a többi diákot is Máté ellen fordította, aki emiatt rettegett már bejárni az iskolába.

A rendszeres verbális bántalmazás addig fajult, hogy a fiú végső elkeseredésében öngyilkosságot kísérelt meg: az egyik éjjel fagyállót ivott. 

Szerencsére reggel az édesanyja még idejében rátalált, és azonnal értesítette a mentőket.  Máté azóta már felépült, de csak testileg - írja a Ripost cikkében.

Nap mint nap sírva jött haza az iskolából. Szorongó volt, nem evett, nem aludt. Emiatt rengeteg betegszabadságot írtam neki, mert annyira nem akart bemenni az iskolába

- mondta a fiú édesanyja, aki elégtételt szeretne, ezért a korábban már lezárt nyomozást most újra folytatják Máté ügyében.

Van segítség!

Ha öngyilkossági krízisben van, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja a 116-123 lelkielsősegély-szolgálatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában