Krimi

2023.03.19. 08:55

Részegen okozott súlyos balesetet, kiskorú ismerősét ültette a vezetőülésbe a nyírbátori férfi (videó)

Fékezés nélkül tarolt le egy álló autót, majd át akarta verni a rendőröket, de egy kamera lebuktatta a sofőrt.

Illusztráció: Shutterstock

Már többször eltiltották közlekedési szabálysértések miatt a vezetéstől azt a 22 éves nyírségi férfit, aki még 2021. július 24-én vezetői engedély nélkül autózva okozott balesetet Nyírbátorban. A férfi részegen vezetett, mellette a testvére, míg a hátsó ülésen egy kiskorú ismerőse utazott - írja az Origo.

Mivel nem vette észre az előtte forgalmi okból álló autót, fékezés nélkül nekiment, majd egy kerítés állította meg. A vétlen autóban ülő nő több töréses sérülést szenvedett, amelyek maradandó fogyatékossággal gyógyultak meg.

A férfi az ütközés után kiszállt a kocsiból, majd a testvére kérésére a hátul utazó kiskorú ült a kormány mögé, a vezető pedig beszállt a hátsó ülésre. 

A vádlott nem segített a másik autó vezetőjének, ezt helyette a testvére tette meg, míg ő a kiskorú ismerősével megbeszélte, hogy mit fognak hazudni a kiérkező rendőröknek.

Az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy amennyiben beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság három év és két hónap börtönbüntetésre ítélje, négy évre tiltsa el a járművezetéstől, illetve három évre a közügyektől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!