Krimi

2023.03.29. 12:45

Megszólalt az ózdi kutyagyilkos

Egy ózdi férfi földhöz vágta az anyakutyát, egy kutyakölyköt pedig szétvagdosott.

Forrás: Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület

Fotó: Fazekas Ildikó

Az esetről Fazekas Ildikó, a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület (HEROSZ) Ózdi Szervezetének vezetője osztott meg bejegyzést közösségimédia-oldalán. Horrorisztikus bejelentést kaptak egy civil állatvédőtől, aki egy ózdi házhoz régóta járt etetni napi szinten a kutyákat – írja a boon.hu.

A poszt szerint a családhoz tartozó egyik fiatalember az önkéntes szeme láttára teljes erőből földhöz vágta az anyakutyát. A vélhetően bódult állapotú férfi a kan kutyára vasvillával támadt, majd az anyakutya négy kölykéből az egyiket felkapta, és késsel szétvagdosta. A sokkos állapotba került állatvédő nőnek azt kiabálta, hogy az összes kölyköt megöli és megeszi.

– Többször hallottam már, hogy kiabáltak, veszekedtek a kutyákkal ennél a háznál – mondta egy neve elhallgatását kérő, közelben élő ember. – Az állatvédők már sokszor voltak itt, etetik az állatokat, mert úgy vélik, hogy nem kapnak megfelelő ellátást. Nagyon sajnálom, hogy ez történt, de amíg nem alakul ki az emberek között felelős állattartás, addig ilyen és ehhez hasonló esetek újra és újra meg fognak történni.

A helybeli férfi ellen a rend­őrség állatkínzás miatt indított eljárást. Előállították, de nem sokkal később már ismét otthon volt. A borsodi hírportállal csupán annyit közölt, hogy az ­állatvédők hazudnak, nem tett semmi olyat, amit állítanak 

– tudta meg a boon.hu.

Az elpusztult eb három testvérét és az anyját a rend­őrök a kiskapudi menhelyre szállították. A létesítmény vezetője, Fazekas Ildikó hosszú évtizedek óta dolgozik azon, hogy megmentse a rossz sorsú négylábúakat. A kennelek azonban megteltek, élelemre pedig kevés a pénzük. Ennek ellenére újabb és újabb kutyákat fogadnak be.

– Sokaknak sajnos fogalmuk sincs arról, hogy mi a felelős állattartás. Gyakoriak a bántalmazások, amiket több esetben kiskorú gyerekek követnek el.  Sajnos amíg ilyen dolgok történnek, addig nem kell csodálkozni a hétvégi szörnyűségen sem

– mondta Fazekas Ildikó. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!