Krimi

2023.02.23. 08:15

Újabb zaklatási ügy: kompromittáló képekkel zsarolt meg egy 15 éves nógrádi kislányt egy férfi

Intim fotói nyilvánosságra hozatalával fenyegette, amikor a lány nem akarta vele fenntartani a kapcsolatot.

Illusztráció: Shutterstock

A napokban több olyan ügy is nyilvánosságra került, amelyekben felnőtt férfiak és 18 év alatti fiatalok érintettek. Egy budapesti pedagógiai asszisztens a TikTokon közzétett videóban kérkedett azzal, hogy egy 15 éves fiúval tart fenn szexuális kapcsolatot.

Néhány nappal a fővárosi ügy kirobbanása után Békés vármegyéből érkeztek hírek pedofíliával kapcsolatban: azonnali hatállyal menesztettek munkahelyéről egy pedofil hajlamú történelemtanárt, aki egy 13 éves kislánnyal fajtalankodott, a nyomozás adatai szerint ráadásul a gyermek ellen saját nevelőapja is követett el szexuális visszaélést. 

Az indulatok még kicsit sem csillapodtak az előbbi két eset kapcsán, amikor újabb, ezúttal nógrádi vonatkozású ügyről értesült a Nool.hu: a Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves miskolci fiatal ellen.

„A vádirat szerint a fiatal vádlott és az elkövetés idején mindössze 15 éves lány 2019-ben ismerkedett meg egymással az interneten. 

Csevegőalkalmazásokon történt üzenetváltásaik során a fiú álnevet használt, és a sértettől rendszeresen intim fényképfelvételeket és videókat kért. 

A lány több olyan felvételt is elküldött neki, amin fehérneműben látható, valamint küldött egy olyan videót is, amin a meztelen alsóteste látszik” – ismertette az előzményeket a  Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Miután a lány rájött arra, hogy a beszélgetőtársa másnak adja ki magát, megszakította vele a kapcsolatot. A fiú ezután a közösségi média felületeken különböző álneveken is felvette vele a kapcsolatot, és követelte, hogy ismét beszéljen vele. Azzal fenyegette a tinilányt, ha nem teszi meg, akkor a korábban küldött fényképeket és videót közzéteszi az interneten. A fiatal férfi többször meg is félemlítette, fenyegette, trágár jelzőkkel illette a lányt.

Mint a Boon.hu cikkéből kiderül, ez nem volt elég, az ügyészség szerint a vádlott a lány legalább négy ismerősének olyan felvételeket továbbított, amelyeken – bár a sértett arca nem volt látható – fehérneműben, hátulról látszott, és a lány egyik ismerőse így is felismerte őt.

A sértett életkora miatt a férfi ellen gyermekpornográfia bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a járási ügyészség. A bűncselekmények súlyára tekintettel indítványozta, hogy a bíróság – amennyiben az ügyben tartott előkészítő ülésen beismeri bűnösségét – ítélje őt 1 év 8 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre, valamint tiltsa el végleges hatállyal minden olyan foglalkozás gyakorlásától, mely során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végzi

– közölte a főügyészség. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!