Krimi

2023.01.27. 05:50

A kiérkező rendőrök szeme láttára húzta meg a butykost a büntetőfékező szentesi autós

Lezárult a büntetőeljárás, az alkoholos ámokfutó elleni vádemelés már az ügyészségen van.

Illusztráció: Shutterstock

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság befejezte egy 57 éves szentesi sofőrrel szemben indított büntetőeljárás vizsgálatát – írja a Police.hu.

2022. július 17-én érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy a kora délutáni órákban Hegyeshalom, Fő utcában közlekedési baleset történt. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy egy Seat típusú személygépkocsi 57 éves sofőrje büntetőfékezéssel hirtelen irányváltoztatásra és fékezésre kényszerítette a mögötte haladó, hegyeshalmi sofőr által vezetett Opelt. 

Ezután az autókból a gépkocsivezetők kiszálltak, majd némi szóváltás után az Opel vezetője – hogy a további konfliktust elkerülje és útját tovább folytassa – visszaült az autójába és kikerülte a Seatot.  

A Seat sofőrje a vétlen gépkocsi után hajtott, majd előzés közben oldalról szándékosan nekiütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban mindkét járműben anyagi kár keletkezett.

Forrás: Police.hu

A rendőri intézkedés során a baleset okozója nem volt együttműködő, az alkoholszondás ellenőrzést megtagadta, sőt nagyot kortyolt az autója anyósülésén lévő szeszes italból, ezért őt a rendőrök elfogták, és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben büntetőeljárás indult.

Az igazságügyi vegyész szakértő megállapította, hogy a Seat sofőrje a karambol bekövetkezésekor alkoholos állapotban vezette járművét, így őt közúti veszélyeztetés bűntette elkövetésén túlmenően ittas járművezetés vétsége miatt is gyanúsítottként hallgatták ki. A  Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság az eljárás során keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!