Krimi

2022.10.16. 07:15

„Boldog születésnapot” – mérgezett sört ajándékozott apósának a szarvasi férfi

A fagyállót tartalmazó italt születésnapi ajándéknak csomagolva adta át azzal, hogy mások küldték. A terv azonban nem volt tökéletes.

Illusztráció: Shutterstock

Sörösüvegbe töltött, ajándékként kapott folyadéktól lett rosszul tavaly szeptember 14-én reggelre egy szarvasi férfi. A felesége mentőt hívott hozzá, kórházba vitték, ahol  szeptember 26-án elhunyt. Kiderült, hogy fagyállót ivott, azt csomagolta be neki valaki úgy, mintha a születésnapjára készült ajándék lett volna – írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kiderítették, hogyan került hozzá a mérgező anyag, és 2021. november 8-án elfogták és előállították az elhunyt férfi vejét. 

Az akkor 35 éves szentesi férfi kihallgatásán elismerte, hogy zavarta apósa alkoholista életmódja, és eldöntötte, hogy valahogy eltávolítja őt a családból. Azt tervezte, hogy megöli őt, hónapokig gondolkodott rajta, hogyan végezzen vele. Arra jutott, hogy ha mérgezésnek álcázza a bűncselekményt, akkor nem derül ki, hogy ő tette. 

Először 2021-ben, év elején, a februári születésnapja környékén adott a felesége édesapjának fagyállóval kevert pálinkát, ettől azonban semmi baja sem lett. Ezért 2021 szeptemberében tömény fagyállót töltött egy ismerősétől kért csatos sörösüvegbe, és azt csomagolta be. Egy cédulára ráírta: „Utólag is boldog születésnapot kívánunk. Fogadd sok szeretettel Jóska és Miska.”

Forrás: Police.hu

Miután elkészült a csomag, elment az apósához, és átadta neki azzal, hogy az ajándék a postaládája előtt volt, ő csak felvitte a lépcsőházból, ha már meglátta, hogy ott van. Másnap hívta a felesége szüleit, érdeklődött a hogylétük felől, és az anyósa rögtön mondta neki, hogy a férje rosszul lett és kórházba került. 

A férfi azt állítja, ekkor már megbánta, amit tett, szerette volna, hogy a felesége édesapja meggyógyuljon, de tizenkét nap múlva meghalt. 

Forrás: Police.hu

A 36 éves, letartóztatásban lévő szentesi férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettel gyanúsítja. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. október 15-én megküldték az ügyészségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!