Add már, Uram az esőt!

2022.08.18. 17:07

Ég a Mecsek Pécs határában, három ház porig égett (videó)

A tüzet valószínűleg egy vagy két helyi lakó okozta, akik gaz vagy szemétégetés céljából raktak tüzet a kertben, amit őrizetlenül hagytak.

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Három ház teljesen leégett és több további épület is károsodott abban a tűzben, amely Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban lévő kiskerteknél ütött ki csütörtök délután. A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt indított nyomozást az ügyben.

Horváth Nikolett Csilla, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére azt közölte: pinceépületek, hétvégi házak és lakóházak – összesen tíznél is több épület – károsodott a tűzben.

A tűzoltóknak már sikerült lehatárolniuk a lángokat annyira, hogy azok további ingatlanokat ne veszélyeztethessenek – tette hozzá.

Elmondta, három ház égett le teljesen és több gázpalack felrobbant, sérültről nem érkezett hír.

Még csaknem százhúsz baranyai, somogyi és tolnai tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén a kiskertekkel szomszédos erdőben, és mintegy negyven katasztrófavédelmi gépjármű van szolgálatban a helyszínen.

A szóvivő hangsúlyozta: a tűz a lombkoronaszintet nem érinti.

Csetényi Éva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI kérdésére azt mondta:

a rendőrség ismeretlen személy ellen indított nyomozást gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt. Hozzáfűzte, megkezdték egy férfi előállítását, de a kihallgatása még nem történhetett meg, mert őt jelenleg füstmérgezéssel kórházban kezelik.

Korábban írtuk:

Hétvégi házak is lángra kaptak egy nagy kiterjedésű bozóttűzben Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban csütörtök délután – tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Horváth Nikolett Csilla azt mondta, a tűz egy bozótosban keletkezett a város hétvégi házas, gyümölcsös kertekkel tarkított városrészében, az Akó dűlő környékén.

A lángok hétvégi házakra is átterjedtek. Sérültről egyelőre nem értesült a katasztrófavédelem.

A pécsi, komlói és szigetvári tűzoltók a tűz körülhatárolásán, az ingatlanok megóvásán dolgoznak, hogy a lángok ne terjedhessenek tovább – mondta a szóvivő.

Közösségi oldalakon publikált olvasói fotók tanúsága szerint Patacs városrésztől északra gomolyog a füst a hegyoldalban.

A Bama úgy tudja, a tüzet valószínűleg egy vagy két helyi okozta, akik gaz vagy szemétégetés céljából raktak tüzet a kertben, amit őrizetlenül hagytak egy időre, így hamarosan meg is történt a baj. Ők értesítették a hatóságokat is. A hírportál információi szerint a rendőrség vizsgálja az ügyet.

A Bama újságírója beszélt egy helyivel, aki elmondta, hogy az ő kertjét is porrá égette a tűz. Közölte, több gócpontja is van már a lángoknak.

A hírportál helyszíni beszámolója szerint egy gázpalack felrobbant az egyik épületben.

A Bama úgy értesült, hogy hamarosan a levegőből is oltani kezdik a lángokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!