Centiken múlott az életük

2022.07.14. 03:58

Sokkot kapott a négytagú család a 7-es úton, egy nyílvessző találta el az autójukat

Az utazó család megúszta, de csak a véletlennek köszönhették az életüket. Nyilván nem számítottak arra, hogy hirtelen egy nyílvessző csapódik majd az autójukba.

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ügyészség egy budapesti férfi ellen, akinek a célt tévesztett nyila eltalálta egy arra közlekedő család autóját - írta a Metropol.

A férfi még áprilisban balatoni nyaralójának kertjében lőtt célba egy csigás íjjal úgy, hogy a céltáblát, illetve a nyílvesszőt felfogó gumitáblát a kert végében állította fel a 7-es főút irányába.

A drótkerítés nem fogta fel a kilőtt nyílvesszőket, de ezzel nem törődött és úgy kezdett lődözni, hogy a nyílvesszők kirepültek a 7-es útra. Hiába volt gyakorlott íjász, az egyik nyílvessző a céltábláról tovább pattant, és a kerítésen keresztül a főút felé repült, ahol a belső forgalmi sávban egy négytagú család autójának a kerekébe fúródott.

Az autót vezető családfő rögtön észlelte az esetet, és félreállt, így baleset nem történt. Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetést kért.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!