Felzaklató részletek

2022.07.22. 20:45

Hatéves fia után ugrott a Dunába, meghalt egy fiatal édesapa

A mentőcsoportok megtalálták azt a férfit, aki a gyermeke után ugrott a Dunába Kölkednél.

Dunába fulladt egy ember csütörtök délután Kölkednél, számolt be róla a katasztrófavédelem. A férfi a családjával a homokpadon fürdőzött, amikor hatéves kisfia a vízbe esett. 

Azonnal utána ugrott, ám önerőből nem tudtak kiúszni.

Ekkor egy másik fürdőző sietett a segítségükre, a kisfiút sikerült megmentenie, azonban az apa elmerült. A férfi keresésében a mohácsi hivatásos tűzoltók segédkeztek, a Tűzmadár tűzoltóhajót is bevonták, a vízi rendészet három hajóval vett részt a kutatásban. Később a Mohácsi Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület hat önkéntessel, a Bács-Kiskun megyei Havária Egyesület két búvárral, Tolna megyéből a Szekszárdi Kutató-mentőcsoport öt emberrel, egy hajóval és egy személykereső szonárral csatlakozott a keresőcsapathoz. 

A férfi holttestét nem sokkal kilenc óra előtt találták meg, alig húsz méterre az eltűnés helyétől.

Kisfia láthatóan nem sérült meg, azonban megfigyelésre kórházba szállították - írja a Bors.

A TV2 Tények úgy tudja, hogy a család a parton játszott, amikor a labdájuk elgurult, a gyerek vissza akarta hozni, ezért indult a vízbe. Az apja azonnal utána ugrott, de mindketten elmerültek. A kisfiút egy másik férfi még időben ki tudta húzni, de az apján már nem tudott segíteni. A búvárok csak a holttestét tudták kiemelni a vízből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!