Erősen ittas volt a sofőr...

2022.07.30. 15:28

Felborult egy autó, szörnyethalt a sofőr Kecelnél

Baleset történt Kecel és Imrehegy között szombaton délután. A helyszínen egy ember életét vesztette.

 Szombaton 12 óra 19 perckor Kecel térségében, Kecel és Imrehegy között, az 5309 számú főúton egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között felborult. A rendőrség információi szerint a személyautóban a vezetőn kívül két személy utazott. A baleset során a gépjármű vezetője olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, továbbá gépjármű egyik utasa súlyosan, másik utasa pedig könnyebben sérült – írja a police.hu.

Forrás: Pozsgai Ákos / baon.hu

 A baon.hu információi szerint, egy ember kirepült az autóból, ő a helyszínen életét vesztette, egy embert pedig a tűzoltók és a mentők szabadítottak ki az autóból. A balesethez mentőhelikopter is érkezett. A helyszínre a kiskunhalasi és a kiskőrösi mentők vonultak ki.

Forrás: Pozsgai Ákos / baon.hu

A baleset részleteiről és az azt megelőző történésekről egy szemtanú mesélt a baon.hu hírportálnak. Helyszíni információik szerint ivott és úgy ült a volán mögé az a középkorú román férfi, aki a balesetben később meghalt. A szemtanú azt mondta, a balesetet szenvedő autó a tragédiát megelőzően már Kecelen is árokba hajtott.

– A háromfős társaság, miután egy traktoros kihúzta az autójukat az árokból, Imrehegy felé folytatták útjukat – mesélte egy neve elhallgatását kérő keceli gazdálkodó. Elmondása szerint korábban húsz évig dolgozott tűzoltóként, sok balesetet látott, nem nézte jó szemmel, hogy a szemmel láthatóan erősen ittas férfi újra a volán mögé ült, ezért elmondása szerint utánuk ment, leelőzte őket és lassításra kényszerítette a száguldó autót vezető férfit, miközben a szembe jövő járművek vezetőinek fénykürttel jelezte a veszélyt.

A szemtanú elmondása szerint a társaság végül egy imrehegyi kocsmánál állt meg, ahol azonban a felszolgáló nem volt hajlandó kiszolgálni őket az ittasságuk miatt. 

Beültek az autóba és visszaindultak Kecel felé, néhány pillanattal később mentem utánuk én is, és láttam, hogy nagyon nyomja a gázt a sofőr, még gondoltam is, hogy ebből nagy baj lesz.

Forrás: Pozsgai Ákos / baon.hu

Majd egy kanyarban eltűntek szem elől és a kanyar után már csak azt láttam, hogy az autó az útszéli árokban van, a feje tetejére borult és egy ember fekszik mozdulatlanul az úttest közepén.

Semmi életjelet nem mutatott, ezért a felborult kocsiban jajgatók segítségére siettem – mesélte a gazda. Mint elmondta, eközben több autós is megállt, akik szintén a bajba jutottak segítségére siettek.

– A kocsiban lévő nő nem volt beszorulva, de nem mertük megmozdítani, hívtam a 112-es telefonszámot, végig kapcsolatban voltam a diszpécserrel. Néhány perc múlva elsőként egy rendőrautó érkezett meg, majd Kecel felől – a kiskőrösi mentők után – Kiskunhalasról egy másik mentőautó is a helyszínre ért, majd a keceli tűzoltók – idézte fel a baleset utáni perceket a férfi.

A baleset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!