Durva

2022.07.17. 18:07

Fél Budapesten át sodródott a Dunában egy nő

A Belvárostól Budafokig vitte a víz, mire észrevették.

Hétfőn hajnalban kapta a riasztást Válóczi Tamás főtörzszászlós és Tóth Csaba törzszászlós arról, hogy a vízben egy testet látnak sodródni Budafoknál - írja Bors.

Hamar kiderült, hogy a 48 éves nő még a belvárosban, az egyik rakpartról csúszott bele a folyóba, az ár onnan ragadta magával, és sodorta egyenesen Budafokig.

Bár a zsarupáros ekkor az Árpád-hídnál járőrözött, azonnal megindult a helyszínre, ahova gyorsan, alig pár perc alatt oda is értek. Szerencsére a nő nem ájult el, teljesen magánál volt, mikor a zsaruk odaértek:

"A 48 éves nő eszméleténél volt, amikor kollégáink rátaláltak, és a sokk ellenére higgadt maradt a vízben; nem kapálózott, így a rendőrök irányításával meg tudta fogni a feléje nyújtott csáklyát és kollégáink gyorsan a hajóba emelték"- írta a BRFK. Hozzátették, hogy a nőt szerencsésen a hajóba emelték, a riadalom és a sokk mellett pedig egy sarokcsonttöréssel vészelte át a nem mindennapi zuhanást. Ezt vélhetően a rakpart kövein szenvedte el.

"A nő úgymond szerencsésen, egy saroktöréssel megúszta a vízbe esést, amit akkor szerezhetett, amikor a köveknél a vízbe csúszott és a folyó elsodorta"- tették hozzá.

A jól végződő mentés után a bajba jutott sérültet amilyen gyorsan csak lehetett, a partra vitték, és átadták a mentőknek, akik kórházba szállították.

Illusztráció: Shutterstock

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!