Durva

2022.07.25. 05:55

Ámokfutott, majd erkélyen lógott a részeg, bedrogozott sofőr Budapesten (videó)

A VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal a 23 éves férfival szemben, aki 2021 júniusában száguldozva menekült a rendőrök elől. Egy hónappal később egymás után két közúti balesetet is okozott, és mindkét helyszínről elmenekült

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2021. június 30-án, reggel, a Váci úton érvényes vezetői engedély nélkül, valamint alkoholtól és kábítószertől befolyásolt állapotban vezette az autót, amiben még hárman utaztak - derül ki Magyarország Ügyészségének közleményéből. 

Az egyik kereszteződésben szabálytalansága miatt a rendőrök intézkedni akartak vele szemben, aki menekülni kezdett. A férfi a menekülés során számos közlekedési szabályt megszegett, 100-130 km/h sebességgel cikázott a forgalmi sávok között. A férfi a záróvonalat átlépve, áttért a szemközti forgalmi sávba és több száz méteren keresztül a forgalommal szemben közlekedett, amivel több jármű vezetőjét is sávváltásra, illetve fékezésre kényszerítette.

A menekülésnek az vetett véget, hogy a férfi nagy sebességgel a padkának ütközött, aminek következtében a jármű két első kereke defektet kapott. A sofőr az utasait hátrahagyva egy társasházhoz futott, ahol egy 7. emeleti lakás teraszkorlátján ülve öngyilkossággal fenyegetőzött, míg végül a rendőrök elfogták.

A vádlott a közlekedési szabályokat többszörösen és súlyosan sértő manővereivel közvetlen veszélynek tette ki egyrészt az utasainak, másrészt más járművek vezetőinek az életét és testi épségét.

A  férfi 2021. július 28-án, délelőtt, szintén bódult állapotban ült volán mögé, amely során a XIX. kerületben, az Ady Endre úton közlekedési balesetet okozott. Az előtte haladó autó sofőrje forgalmi okból megállt, a vádlott azonban ezt nem észlelte, ezért nekiütközött, majd megállás nélkül elhajtott. Közvetlenül ezután a férfi a X. kerületben, az Üllői úton is balesetet okozott, miután elvesztette uralmát a gépkocsija felett és egy másik autónak ütközött. Az ütközés hatására a másik autó sofőrje a járdára hajtott és ott egy fának csapódott. A férfi ezt a baleseti helyszínt is megállás nélkül hagyta el.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 23 éves férfit közúti veszélyeztetés bűntettével, cserbenhagyás vétségével, valamint ittas, illetve bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével és kábítószer birtoklás vétségével is vádolja. A kerületi ügyészség a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a közúti járművezetéstől való végleges hatályú eltiltást indítványoz a vádiratban.

A felvétel elején az autós üldözés egy részlete, majd később a férfi látható a társasház korlátján:

Illusztráció: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!