Életre szóló trauma

2022.07.27. 14:37

A Dunába fulladt kisfiú öccsét elgázolta egy motoros a tragédia előtt

Két fiatalabb testvérével, szülői felügyelet nélkül volt a Duna-parton az a kisfiú, aki tegnap belefulladt a folyóba. A kisfiún, amikor a vízben elmerült, az öccse és a húga is megpróbált segíteni. Előbbi átfutott az úton, amikor látta, hogy nagy a baj, ekkor ütötte el egy motoros.

A három testvér együtt fürdött a Dunában a III. kerületi Slachta Margit rakparton, az Aquincum Hotel magasságában, amikor a legidősebb testvér, egy 11 éves fiú a vízben elmerült. Testvérei, egy tízéves fiú és a kilencéves húga azonnal segítségért rohantak. Az úttesten átszaladó gyerekek közül a kisfiút ekkor ütötte el egy motoros – írja az Origo.

A tízéves kisfiút a mentők kórházba vitték. 

A gyerekek a baleset után elmondták, hogy a testvérük korábban a Dunában elmerült. 

A rendőrök és a katasztrófavédők azonnal keresni kezdték a gyereket, közben a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között mindkét irányban lezárták. A búvárok négy órával később, a Tímár utca magasságában találták meg a kisfiú holttestét a Dunában.

A gyerekek szüleit gyanúsítottként hallgatták ki azért, mert a kisgyerekek szülői felügyelet nélkül voltak magukra hagyva.

A Bors információi szerint a családot jól ismerték a III. kerületi rendőrök, többször is a látókörükbe kerültek már.

A mélyszegénységben élő család vidékről költözött óbudai rokonokhoz és különböző, kisebb súlyú szabálysértésekből tartják fenn magukat. Előfordult már, hogy a gyerekekkel közösen koldultak, ezért eljárás is indult ellenük. Úgy tudjuk, a család rendkívül sokat tartózkodik közterületen.

A lap információi szerint a szülők a keresés ideje alatt a közelben tartózkodtak és végig bíztak abban, hogy a fiuk élve előkerül. Végül szembesülniük kellett a tragikus valósággal.

A Bors beszélt néhány óbudai parkban élő hajléktalannal, akik elmondták, látásból ismerik a családot.

Rendszeresen együtt kóvályognak, sokat, sokszor hangoskodnak és veszekednek. Természetesen mindannyian sajnáljuk az elhunyt kisfiút, hiszen neki még sokáig kellett volna élnie, hogy jobb körülményeket teremtsen magának, mint amit a szülei megadhattak neki. Az élet sajnos igazságtalan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!