Nem jött össze

2022.06.06. 11:50

Rabolni akart, végül saját magát késelte meg egy veszprémi férfi

A tettes ki akarta rabolni áldozatát, akit többször hátba szúrt, ezután viszont véletlenül önmagát is leszúrta.

A Veszprém megyei férfinek sem munkája, sem keresete nem volt, így lassacskán már ennie sem volt mit, azonban ahelyett, hogy dolgozni ment volna, úgy döntött, hogy inkább rabolni fog, méghozzá a helyi busz hajnali járatán dolgozni induló melósok egyikét támadja meg - írja Bors.

Hajnalban ki is ment a megállóhoz, ahol összetalálkozott egy munkába igyekvő ismerősével, akinek a férfi először csak odaköszönt, majd hirtelen megtámadta: nyakánál fogva a füves padkára rántotta, amikor pedig hassal és arccal a földön hevert az áldozat, a férfi a derekánál és a hasánál még a földre is szorította. 

Áldozata ebből arra következtetett, hogy támadója meg akarja erőszakolni, majd kirabolni, így felajánlotta neki a pénzét is.

"Ha pénz kell, ott a táskámban a pénztárcám, vigyed!"- ordított rá a támadóra, akit megpróbált lelökni magáról, de nem sikerült, sőt, a férfi egy tőrkést vett elő, amivel nyolcszor hátba szúrta, ezután pedig vérző áldozata nyakához szorította a pengét.

Ekkor viszont a síkos füvön hadakozó késelő is megcsúszott, a megingás közben pedig saját magát szúrta végül combon.

Bár innen még megpróbált elmenekülni, és a lakására vonszolni magát, rejtőzködése nem tartott sokáig, a rendőrség még aznap elfogta. A megtámadott melóst kórházba vitték, ahol kiderült, hogy bár túléli az esetet, de súlyosan megsérült, így támadója nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt áll majd szerdán a Veszprémi Törvényszék elé. 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!