Súlyos balaeset

2022.05.20. 15:50

Súlyosan megsérült egy kisgyerek a zánkai osztálykiránduláson: mentőhelikopter érkezett a helyszínre

Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

Az alapítvány közleménye szerint a baleset szerdán, a kora esti órákban történt. 

A háromnapos osztálykiránduláson részt vevő gyerekek a strandon lévő sportpályán játszottak, amikor eddig tisztázatlan körülmények között kidőlt a focikapu.

A szervezők az Erzsébet-táborokban maximális személyi és egészségügyi biztonságra törekednek, a gyermek ellátását a táborban folyamatosan jelen lévő egészségügyi személyzet rögtön elkezdte - emelték ki, ismertetve: a parton szolgálatot teljesítő mentőtiszt azonnal megérkezett a baleset helyszínére és megkezdte az ellátást, emellett a táborban állomásozó Országos Mentőszolgálat esetkocsija és annak szakszemélyzete is jelen volt, és perceken belül a mentőhelikopter is megérkezett.

A gyermeket állapotának stabilizálása után a győri kórházba szállították. A szervezők értesítették az illetékes hatóságot a balesetről, az alapítvány pedig belső vizsgálatot indított, és az okok tisztázása megkezdődött - írták, hozzátéve: a táborszervezők mélységesen együttéreznek a családdal, együttműködnek a baleset körülményeinek feltárásában, és minden tőlük telhető támogatást megadnak nekik - írja a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!