Órák óta küzdenek a lángokkal

2022.05.23. 16:42

Földi pokol Debrecenben: hatalmas tűz ütött ki egy műanyaggyártó üzemben

A fekete füst a jelentős távolság ellenére Debrecen belvárosából is látszik.

Tűz keletkezett egy Debrecen-Bánk határában lévő műanyaggyártó vállalat telephelyén hétfő délelőtt – értesült a Hajdú Online hétfő délelőtt. A katasztrófavédelem egységei nagy erőkkel vonultak a helyszínre - írja a haon.hu.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, egy raktár gyulladt ki; a mintegy 500 négyzetméteres ingatlan háromnegyed része ég, a tűz egy másik épületre, valamint az aljnövényzetre is átterjedt. 

A debreceni hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végez a helyszín környékén – tudatták –, de az egészségre káros mértékben nem mutatott ki veszélyes anyagot a levegőben.

Forrás: Kiss Annamarie / haon.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette értesülésünket, miszerint tűz ütött ki egy bánki üzemnél, bővebb információkkal nem szolgáltak.

A haon.hu olvasójának drónfelvétele

A haon.hu a helyszínen megtudta, az 500 négyzetméteres raktárépület teljes egészében megsemmisült. A hőtermelés és a szél miatt a tűz előbb az aljnövényzetre terjedt át, majd a szomszédos épületre is, amelyben gázpalackokat tároltak. Három palack felrobbant. 

A helyszínen körülbelül 40 tűzoltó dolgozik, főként hajdú-bihariak, de érkezett segítség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is. A változó szélirány továbbra is nehezíti az oltást, plusz víztartályt kellett bevetniük a lángok megfékezése érdekében.

 Az aljnövényzet továbbégését próbálják nagy erőkkel megakadályozni, hogy a tűz ne terjedjen át a szomszédos erdőre és a környékbeli épületekre.

Forrás: haon.hu

Petis László, a műanyaggyár tulajdonosának fia a megyei hírportálnak azt nyilatkozta, a raktárban főként műanyag termékeket tároltak, főként virágládákat, rekeszeket és edényeket. Egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet, a következő napokat a károk felmérésével és kármentesítéssel töltik. Mint elmondta, személyi sérülés szerencsére nem történt, a személyzetet azonnal kimenekítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!