Érthetetlen aljasság

2022.05.14. 09:01

Hetven kutyájának a hangszálait vágatta el a karcagi férfi

Egy 32 éves férfi ellen emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt. A szaporítással foglalkozó férfi összesen 148, alultáplált kutyát tartott kisméretű kennelekben, orvosi ellátás nélkül. A vádlott állománya felének elvágatta a hangszálait, hogy a szomszédoknak ne tűnjön fel, milyen sok kutyája van

A vádirat szerint a férfi 2020 őszén, Karcagon, két családi ház udvarán összesen 148 kutyát – mopsz, spániel, uszkár, spicc, westie, bichon – nevelt kisméretű kennelekben, hogy később túladjon rajtuk. A sötét, szűkös kennelekben rossz hűtőládák szolgáltak az alultáplált állatok fekhelyéül. A kutyák szőrzete rendkívül szennyezett volt, sokuk mancsait felmarta a vizelet és az ürülék, 46 ebnél viselkedészavar alakult ki – írja az ugyeszseg.hu.

A vádlott mindezeken felül a szükséges orvosi ellátást sem biztosította az állatoknak, így az állomány több mint fele bőrbetegségben szenvedett. Hat kutyánál visszafordíthatatlan egészségkárosodás alakult ki, amely megelőzhető lett volna, ha időben orvosi ellátáshoz jutnak.

A szaporításból élő férfi igyekezett leplezni környezete előtt, hogy mekkora állományt nevel, így megbízott egy másik férfit azzal, hogy vágja el a kutyák hangszálait. Az ismeretlen férfi 2018 és 2020 között összesen 70 állat hangszálait vágta el.

Az ügyészség vádiratában letöltendő szabadságvesztést és a közügyektől való eltiltását indítványozta. Az indítvány alapján, ha a férfi beismeri tettét, egy év hat hónap letöltendő börtönbüntetés vár rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!