Vandál

2022.03.13. 08:55

Csapokat és vécétartályt lopott egy bonyhádi férfi, majd törni-zúzni kezdett

A helyi rendőrök munkájának köszönhetően gyorsan kiderült, hogy ki volt az elkövető.

Egy bonyhádi iskola igazgatóhelyettese tett bejelentést március 9-én délután, hogy az intézmény egyik használaton kívüli épületébe betörtek és több, fémből készült felszerelési tárgyat elloptak- írja a Police.hu.

 

A helyszínen a nyomozók megállapították, hogy az elkövető egy betört ablakon bemászva jutott az épületbe, és ott a mosdóban igazi vandál munkát végzett. 

 

A falról letépett egy vécétartályt, szétverte a mosdókagylókat, megrongálta a zuhanyzókat, majd az összes csaptelepet letörte és a tartállyal együtt elvitte, ezzel körülbelül 800 000 forint kárt okozva.

 

Forrás: Police.hu


 

A rendőrök azonnal széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek hamar meg is lett az eredménye. Kiderítették, hogy a bűncselekményt egy 51 éves bonyhádi férfi követte el. A lakásán megtartott kutatás során megtalálták a lopott vécétartályt.

 

Előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett elkövetése miatt.  Ennek során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy pénzre volt szüksége, azért ment az elhagyott épületbe, hogy onnan lopjon valamit, amit értékesíteni tud. 

 

A magával vitt csaptelepeket később egy hulladékfém kereskedőnek adta el, az értük kapott körülbelül 37 000 forintot pedig már elköltötte. Az ügyben a Bonyhádi Rendőrkapitányság tovább folytatja a nyomozást.  

 

Illusztráció: Shutterstock

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!