Álmában érte a halál

2022.02.15. 14:22

Halálos szén-monoxid-mérgezés történt Csöngén

Csöngén meghalt egy ember szén-monoxid-mérgezésben, mert veszélyes módszerrel fűtötte a szobát.

Öt sárvári tűzoltó egy járművel vonult a helyszínre, ahol légzőkészülékben behatoltak a családi házba, az ágyon fekvő emberen azonban már nem lehetett segíteni. A tűzoltók magas szén-monoxid-koncentrációt mértek a szobában - írja a vaol.hu.

A mérgező gáz azért jött létre, mert egy nyílt lánggal működő fűtőeszköz, egy sziesztakályha működött a hálószobában, az ajtók, ablakok pedig be voltak csukva.

A rendkívül mérgező szén-monoxid akkor jön létre, ha a fűtés, vagy a vízmelegítő lángja nem kap elég levegőt - közölte portálunkkal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

 

A szén-monoxid-mérgezések elkerülése érdekében:

 

1.      ha bármi nyílt lánggal működik az otthonunkban, célszerű gondoskodni az állandó, automatikus szellőzésről, nem elég néha kinyitni az ablakot;

2.      évente egyszer ajánlott ellenőriztetni, tisztítatni a nyílt lánggal működő eszközeinket;

3.      érdemes beszerezni otthonra egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelőt, mert sem az emberek, sem a háziállatok nem érzik ezt a gázt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!