Bulvár-celeb

2021.11.16. 19:29

16 év után derült ki, hogy apja ölte meg a Péteri szeméttelepen talált csecsemőt

Rettegett a férjétől, ezért hallgatott 16 éven át a kegyetlen csecsemőgyilkosságról. Ezt állítja az a nő, akinek a férje a vád szerint brutális kegyetlenséggel megölte a kisfiukat a születése utáni pillanatokban.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Tizenhét évvel ezelőtt, 2004. szeptember 24-én indult nyomozás 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen, miután Péteri szemétbányájában egy nejlonzacskóba csomagolt csecsemő holtteste került elő.

Nyomozás indult, ami kiderítette, hogy az érett, életképes, fiú újszülött halálát magára hagyás, kihűlés és részben fulladás okozta. Semmi nyom nem volt azonban, ami alapján sikerült volna felkutatni a csecsemő édesanyját, illetve a bűncselekmény részleteit megismerni.

2020 nyarán derült ki, ki volt a kisbaba anyja. A rendőrség speciális csoportja ugyanis áttekintette és újraértékelte az ügyben keletkezett dokumentumokat. Ismételten elemezték a tudomásukra jutott információkat, majd elrendelték a nyomozás folytatását.

Több nőtől is DNS mintát vettek a településen és ennek alapján tanúként hallgattak ki egy péteri asszonyt, aki azonnal elismerte, hogy övé volt az újszülött.

2004. szeptember 23-án, az éjszakai órákban egy kisfiúnak adott életet a családi házukban. Ott élt együtt a korábbi házasságaiból származó öt gyermekével és akkori férjével.

Vallomásában elmondta, hogy nem tapasztalt magán terhességi jeleket, ebből adódóan a szülés is váratlanul érte. Akkori férje, S. József szintén megdöbbent a nem várt eseményen. A házastársak között a kisfiú érkezése miatt heves vita tört ki. A veszekedés csillapodását követően, amikor a nő bement a fürdőszobába, hogy rendbe hozza magát, a férje eltűnt a házból a gyermekkel együtt.

Mint kiderült, a férj több réteg textíliába, majd egy nejlonzacskóba csomagolta a csecsemőt, és kitette a ház elé a lomtalanításra ítélt holmik közé. Aznap három körben vitték el a hulladékot a házak elől, vélhetően a második etapban szállították el az élve született csecsemőt is a szeméttel együtt.

A férj, mint aki „jól végezte dolgát”, visszatért, és halállal fenyegette a nőt, ha a történtekről bárkinek beszél. Az asszony azóta is hallgatott, tanúvallomásában arról beszélt, hogy bár azóta elváltak, mégis félt a haragjától.

A férfit őrizetbe vették és a bíróságon kedden azt vallotta, hogy nem tudott a nő terhességéről és az újszülöttet sem látta soha, ártatlanul ül börtönben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!