Bulvár-celeb

2021.10.21. 09:30

Európa legveszélyesebb bűnözőit fogta el Győrben a TEK

A két horvát bűnöző 2020 májusa óta bujkált, miután Szlovéniában egy bár előtt több lövéssel akartak végezni egy vállalkozóval. A lövöldözés közben az áldozat elmenekült.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A szlovén rendőrség információja szerint a horvát nemzetiségű 45 éves férfi és 25 éves társa több, Horvátországban és Olaszországban elkövetett leszámolásos bűncselekménnyel hozható összefüggésbe.

Megtalálásuk érdekében mindkettőjüket feltették az Europol által üzemeltetett European Most Wanted listára, ahol Európa legkeresettebb bűnözői vannak. Felkutatásukba a szlovén rendőrség célkörözési egysége is bekapcsolódott. A nyomozás során felmerült információk szerint a szökevények hazánkban bujkálnak.

Tekintettel arra, hogy különösen veszélyes bűnözőkről volt szó, elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. A TEK Műveleti Igazgatóságának munkatársai 2021. október 19-én délután, Győrben mindkettőjüket elfogták. Kiadatásukról a bíróság később dönt – adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!