szeles idő

2017.12.12. 17:01

Többórás napsütés váltja a havazást

Hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött, szerdán ismét az évszaknak megfelelő hőmérsékletre számíthatunk. A front mögött átmenetileg hidegebb, szárazabb levegő áramlik fölénk.

Szerdán kezdetben többfelé csapadékos időre van kilátás, északon és a Dunántúlon hajnalban néhol havas eső, havazás válthatja az esőt.

Hajnalig túlnyomóan borult lesz az ég, és északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. A késő esti, éjszakai órákban már a Tiszántúlon is elered az eső, a Dunántúlon és az északi megyékben havas eső, főként a magasabban fekvő helyeken hó is valószínű.

Szerdán északnyugat felől szűnik a csapadék, felszakadozik, csökken a felhőzet. Az Észak-Dunántúlon többórás napsütésre van kilátás, azonban keleten, délkeleten estig kitarthat a borongós, esős idő.

A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és többnyire mérsékelt lesz. Az északnyugati, majd estétől a délnyugatira forduló szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 7 fok között várható.

Gyenge hidegfronti hatás lesz, az erre érzékenyek, szédülést, migrént tapasztalhatnak – kiváltképp a az elmúlt napok jelentős hőingadozásai miatt.

 

Címkék#hó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!