Időjárás

2022.08.13. 15:30

Ritka záporokal tarkított, felhős-napos vasárnap várható

Szombaton az ország délnyugati felén erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt fátyolfelhők szűrik a napsütést, emellett pedig gomolyfelhők is képződnek. Az említett felhősebb tájakon délutánig esőre kell számítani, ami fokozatosan szűnni fog, máshol helyi jelleggel lehetnek záporok, zivatarok. Éjszaka változó vastagságú fátyolfelhőzet, a déli országrészben erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző. 

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés valószínű, de időnként összeállhatnak a gomolyok. Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, de az ország nagyobb részén számottevő csapadék nem várható. 

Szombaton az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. Vasárnap fokozatosan veszít erejéből a légmozgás, de zivatarok mentén még mindig lehet átmeneti szélerősödés. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között várható, a kevésbé felhős északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 32 fok között valószínű.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!