időjárás

2018.05.10. 16:31

Meleg, de változékony idő lesz pénteken

24 és 29 fok között várható a hőmérséklet a hét utolsó napján és hétvégén is.

Pénteken több órára kisüt a nap. Szórványosan – legkisebb eséllyel a délkeleti országrészben – számíthatunk záporra, zivatarra, néhol felhőszakadásra. A Dunántúlon időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg meg is erősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de néhol ennél hűvösebb is lehet. Napközben nagyrészt 24-29 fokig melegszik a levegő, de a nyugati határvidéken pár fokkal alacsonyabb csúcsértékek is előfordulhatnak.

Szombaton a sok napsütés mellett szórványosan – északkeleten kisebb eséllyel – alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon mérsékelt marad a légmozgás, másutt helyenként megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 11-17, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között várható.

Vasárnap az ország északkeleti harmadán többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, másutt a többórás napsütés mellett erősebben felhős időszakok is lesznek. Északkeleten legfeljebb néhol, másutt szórványosan várható zápor, zivatar. A szél élénk, néhol, erős zivatarok környezetében viharos lehet. A leghidegebb órákban 9-16 fok lehet. Napközben 23-28 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!