Mezőgazdaság

2018.04.18. 14:17

Megnyitja kapuit az érdi gyümölcsgénbank

A gyűjtemény értékes tételeit képezik azok a régi fajták, amelyek csak egy-egy tájegységben voltak elterjedtek.

Érd, 2018. április 18. Diákok a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének gyümölcs génbankjában az érdi Elvira majorban 2018. április 18-án. Az érdi gyûjteményben - amely megnyitja kapuit a nagyközönség elõtt - tizenegy gyümölcsfaj 1990 regisztrált tételét õrzik. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének gyümölcs génbankja – jelentette be szerdán a NAIK főigazgatója.

Gyuricza Csaba az érdi Elvira major gyümölcsösében azt mondta, hogy ilyen nagy génbanki gyűjtemény először fogad látogatókat.

A főigazgató kitért arra is, hogy a génbankok tevékenysége kihatással van az egész magyar mezőgazdaságra és a klímaváltozás következtében megjelenő változásokra is.

Az érdi gyűjteményben tizenegy gyümölcsfaj 1990 regisztrált tételét őrzik. A gyűjtemény értékes tételeit képezik azok a régi fajták, amelyek csak egy-egy tájegységben voltak elterjedtek.

Borítóképünkön diákok a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének gyümölcsgénbankjában, az érdi Elvira majorban 2018. április 18-án

MTI Fotó: Bruzák Noémi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!