Rekordközeli nyeremény

2023.04.27. 12:52

Mindenki a 4,5 milliárdos lottóötösre pályázik, eddig nem jöttek be a szerencseszámok

Több mint fél éve várja szerencsés nyertesét az ötös lottó főnyereménye, melynek értéke már meghaladja a 4,5 milliárd forintot is. A szemkápráztató összeg nem csak a hazai szerencsevadászokat tartja lázban, a határon túli játékosok is próbára teszik szerencséjüket.

Egyre többen keresik fel a lottózókat az ötös lottó rekordközeli nyereménye miatt

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Már 4,575 milliárd forinttal kecsegtet Magyarország legnépszerűbb és legismertebb lottójátéka, az  ötös lottó. A jackpot hetek óta lázban tartja a hazai lakosságot, a Szerencsejáték Zrt. számításai szerint 

az eltelt félévben több mint 30%-kal nőtt a lottózási kedv, és nem csak többen, hanem többet is játszanak, hiszen a halmozódás első hetéhez viszonyítva mintegy 50%-kal több alapjáték vesz részt a sorsoláson.

A határon túlról is egyre többen próbálkoznak

Az ötös lottó iránti érdeklődés a nyeremény értékének emelkedésével párhuzamosan a határon túli játékosok körében is megnőtt. Az egyik szegedi értékesítőhely beszámolója szerint a külföldi vásárlók száma hétvégéhez közeledve megemelkedik, a lottószelvényük mellett jellemzően sorsjegyet vesznek, valamint az Eurojackpoton is próbára teszik szerencséjüket. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye határához közeli lottózók beszámolója szerint 3 milliárd forintos halmozódásnál láthatóan élénkül a határon túli szerencsevadászok játékkedve, Hajdú-Biharban viszont már 2 milliárd forintos jackpotnál is többen ikszelnek. Ezzel szemben Nógrád vármegyében stagnál a külföldi vásárlók száma, a halmozódás összege azonban őket sem hagyja hidegen, az értékesítők elmondása szerint bár többen nem, de többet játszanak, a lottószelvény mellett pedig sorsjeggyel is keresik Fortuna kegyeit.

Bár az ötös lottó történetében a legtöbbször kihúzott számok között találjuk az 1-est és 29-est, a mostani halmozódás során egyszer sem került ki nyerőszámként a sorsológömbből, ahogy a szerencsével társított 7-es szám se. A 26 telitalálat-mentes hét alatt azonban továbbra is vezet a 32-es szám, amelyet már hatszor is kisorsoltak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában