Diplomácia

2023.04.17. 15:27

Japán magyarországi nagykövetével tárgyalt Szijjártó Péter

„Magyarországon mintegy 200 japán vállalat több mint 30 ezer embernek ad munkát, ezzel járulva hozzá sok ezer magyar család kiszámítható megélhetésének biztonságához” – írta a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán.

Magyarországon mintegy 200 japán vállalat több mint 30 ezer embernek ad munkát

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter

Fotó: Borsos Mátyás

Szijjártó Péter hétfőn Otaka Masatoval, Japán magyarországi nagykövetével találkozott. A megbeszélésről közösségi oldalán számolt be, ahol rámutatott: Magyarországon mintegy kétszáz japán vállalat több mint harmincezer embernek ad munkát, ezzel járulva hozzá sok ezer magyar család kiszámítható megélhetésének biztonságához.

A miniszter ismertette: az elmúlt nyolc évben harminchét japán vállalat kapott kormányzati támogatást magyarországi beruházásának végrehajtásához, és a japán vállalatok továbbra is elkötelezettek magyarországi működésük fejlesztése mellett.

A meglévők mellett vannak új érkezők is, akiket a politikai stabilitás, a beruházási támogatás és Európa legalacsonyabb adói vonzottak Magyarországra. A folyamatos beruházási kedv meglátszik a kereskedelmi számokban is, hiszen tavaly 14 százalékkal nőtt a Japánba irányuló magyar export

– hangsúlyozta posztjában a miniszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában