Energiaellátás

2023.03.20. 10:58

Örülhet Európa a kedvezőbb időjárási körülményeknek

Bár enyhe volt az idei tél, azonban ez nem lesz mindig így.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Hazánkban az idei tél országos átlagban a második legenyhébb volt a 2006–2007-es után 1901 óta. Folytatódott az enyhe telek sorozata, ami hatodik éve tart. Az elmúlt tíz évben csak a 2016–2017-es volt az átlagnál hidegebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzéséből. A kedvezőbb időjárási körülményeknek egész Európa örülhet. Az energiaellátás biztonságát ugyanis megroppantották az orosz–ukrán háború és a szankciós politika visszaütő következményei – írja a Magyar Nemzet. 

Hortay Olivér, a Századvég klíma- és energiapolitikai üzletágának vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a szankciók miatt Európa energiapiaca egyre kiszolgáltatottabbá válik a külső körülményeknek. A szakértő jelezte: a történelmi viszonylatban is kiugróan enyhe tél, a rendkívüli energiatakarékossági törekvések és a kibontakozó recesszió összességében is csak a korábbi kétszeresére tudta leszorítani a gáz tőzsdei árát.  

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában