Eredmények

2022.11.02. 14:07

A magyar rezsicsökkentés sikerét igazolja az Eurostat

Egyedül Magyarországon nem növekedtek a lakossági villamosenergia- és földgázárak az uniós tagállamok közül.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

„Az unióban egyedül Magyarországon nem növekedtek a lakossági villamosenergia- és földgázárak az Eurostat adatai alapján” – írta a Facebook-posztjában Kovács Zoltán.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár által megosztott összesítés 2022 első felének árait veti össze országonként 2021 azonos időszakával, nemzeti valutában számított árak alapján. Az első fél évben már egyértelműen megmutatkozott a szankciós politika kudarca: 

csupán az intézkedések lebegtetésének hírére drágult az energia, a különféle csomagok bevezetését követően pedig egyértelműen kilőttek az árak, a kínálat pedig csökkent.

Forrás: Facebook / Eurostat

 

A Magyarországra vonatkozó adatokat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal havonta közzéteszi a weboldalán. Ezekből a számsorokból az látszik, hogy hazánkban tartósan alacsony szinten van és megfizethető a lakossági energia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában