Beruházásösztönzés

2022.07.06. 08:25

Tízmilliárd forint értékben bővítette gyártókapacitását a Jász-Plasztik Kft (videó)

Kapacitásbővítő fejlesztést hajtott végre a teljes mértékben magyar tulajdonú Jász-Plasztik Kft. Jászberényben, a 10 milliárd forintos beruházást a kormány 3,6 milliárd forinttal támogatta a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében - közölte a pénzügyminiszter kedden Jászberényben.

A tízmilliárd forintos beruházást a kormány 3,6 milliárddal támogatta a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében – közölte a pénzügyminiszter kedden Jászberényben.

Varga Mihály a Jász-Plasztik Kft. beruházásáról elmondta: a kapacitásbővítés új, innovatív technológiák alkalmazásával magasabb hozzáadott értékű termékek előállítását teszi lehetővé. Az egyik legnagyobb, magyar tulajdonban lévő nagyvállalat a járvány idején azon társaságok közé tartozott, melyek megtartották munkavállalóikat, folytatták beruházásaikat – emlékeztetett.

A Jász-Plasztik Kft. itthon és külföldön mintegy hatezer embert foglalkoztat, hat gyárban és két országban folyik a termelés – emelte ki Varga Mihály. 

A cég sikere az elkötelezett munkán, a hozzáértő embereken és a fejlesztésen alapul – mutatott rá.

A miniszter arról is beszélt, hogy a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy azok a cégek is kapjanak segítséget a kormánytól a fejlődéshez, melyek kiszorulnak az európai uniós támogatásból.

Pócs János, a Jászság fideszes országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy az elmúlt két évben 17 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kaptak a jászsági vállalkozók a kormánytól. 

Úgy fogalmazott: a kormány támogatása, a jászsági vállalkozók „hite és ereje” minden nehéz időszakon átlendít.

A Jász-Plasztik Kft. fő tevékenysége a műanyagfeldolgozás, szerszámkészítés, akkumulátorgyártás, valamint egyéb termelő és kereskedelmi, szolgáltató tevékenységek. A kft. jelenleg több ezer tonna műanyag- és akkumulátorhulladékot gyűjt vissza újrahasznosítási céllal.

Ifj. Kasza Lajos, a Jász-Plasztik Kft. tulajdonosa, kereskedelmi igazgató elmondta: az 1990-ben alapított kisvállalat mostanra 6000 embert foglalkoztató cégcsoporttá nőtt.

Kitért rá, hogy a társaság törekszik a piaci alkalmazkodásra, a járvány idején például arcpajzs, kéz- és felületfertőtlenítő gyártásába kezdtek. Nagy hangsúlyt fektetnek a hulladékok újrahasznosítására, és figyelnek a munkaerő megtartására – mondta.

Kasza Lajos tulajdonos-ügyvezető kifejtette: a beruházás során egyebek között Jászberényben, Jászapátiban és Nagyrédén üzem épült, Jászberényben napelempark is létesült, valamint gyártósor-fejlesztés, eszközbeszerzés történt.

A nyilvános cégadatok szerint a Jász-Plasztik Kft. nettó árbevétele 2021-ben 180 milliárd 52 millió forint volt, 2020-ban 159 milliárd 406 millió forint. A társaság adózott eredménye tavaly 14 milliárd 277 millió forint volt, egy évvel korábban pedig 18 milliárd 685 millió forint.

Borítókép: Beruházás átadó Jászberényben / Új Néplap / Mészáros János 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában