Jó hír!

2022.06.20. 13:32

Három helyet lépett előre a versenyképességi ranglistán Magyarország

Az új kormányzati ciklussal a Nemzeti Versenyképességi Tanács befejezte tevékenységét, a versenyképesség javítása a gazdaságfejlesztési miniszter vezetésével folytatódik.

Magyarország három helyet lépett előre a legfrissebb nemzetközi versenyképességi ranglistán – közölte hétfői Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Emlékeztetett: a Nemzeti Versenyképességi Tanács 2017-ben kezdte meg munkáját, akkor az 52. helyen volt Magyarország a svájci IMD versenyképesség-kutató intézet rangsorában. Azóta 13 helyezést javítva a 39. helyre lépett előre az ország, ami az eddigi legkedvezőbb eredmény.

A tanács munkájának köszönhetően jelentős adó- és adminisztrációcsökkentéseket hajtottunk végre, erősítettük a digitalizációt és az elektronikus ügyintézést, könnyítettük a foglalkoztatás és a beruházások feltételeit

– írta a miniszter, és hozzátette: ezek az intézkedések jelentősen hozzájárultak a versenyképesség javításához.

Bár a munka eredményes volt – a visegrádi országok közül előzzük Szlovákiát és Lengyelországot is – van még tere az előrelépésnek

– fogalmazott.

Az új kormányzati ciklussal a Nemzeti Versenyképességi Tanács befejezte tevékenységét, a versenyképesség javítása a gazdaságfejlesztési miniszter vezetésével folytatódik.

A tanács tagjainak ezúton is köszönöm az értékes munkát

– zárta bejegyzését Varga Mihály.

Borítóképünkön a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése. Forrás: Facebook/Varga Mihály 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában