fejlesztés

2020.09.14. 15:00

A kormány 282 millió forinttal támogatja a szerencsi csokoládégyár bővítését (videó)

A kormány 282 millió forinttal támogatja a Szerencsi Bonbon Kft. közel 600 millió forintos beruházását, amellyel 130 munkahelyet sikerül megmenteni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, a támogatási okirat átadása alkalmából tartott ünnepségen Szerencsen.

Szerencs, 2020. szeptember 14. Szaloncukrot csomagolnak a Szerencsi Bonbon Kft. üzemében a beruházástámogatói szerzõdés átadásának napján, 2020. szeptember 14-én. A kormány 282 millió forinttal támogatja a cég közel 600 millió forintos beruházását, amellyel 130 munkahelyet sikerül megmenteni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Szijjártó Péter elmondta: a beruházás révén egy új, 2300 négyzetméteres üzemcsarnok épül.

Úgy vélte, a koronavírus-járvány okozta helyzetből a kormánnyal szövetséget kötő cégek akár versenyelőnyt is szerezhetnek, ugyanis a szerencsihez hasonló modernizációs beruházások hosszú távra meghatározhatják egy-egy vállalkozás jövőjét.

Hozzátette: a magyar gazdaságot erősítik a tradicionális magyar vállalkozások, ugyanis nemcsak gazdasági szereplőként, hanem egy-egy generáció életérzésének meghatározójaként is tekintünk rájuk. Mindezek mellett a fejlesztés hozzájárul a térség fiataljainak helyben tartásához, illetve visszacsábításához is – közölte a miniszter.

Borítókép: szaloncukrot csomagolnak a Szerencsi Bonbon Kft. üzemében a beruházástámogatói szerződés átadásának napján, 2020. szeptember 14-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!