Járvány

2020.03.03. 10:45

A szállásfoglalók is elodázzák a döntést

Hosszú távon hathat ki az utazási elképzelésekre a koronavírus.

Már a belföldi előszezoni foglalásokat is befagyasztotta a koronavírus európai megjelenése – közölte a Világgazdasággal a Szallas.hu vezérigazgatója, Szigetvári József. Lapunk megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy a járvány híre, pontosabban a karanténtól való félelem hatása kettős.

Elsődleges a koronavírussal érintett területekre történő utazások lemondása, a másodlagos pedig az elbizonytalanodásból eredő általános keresletcsökkenés. Eszerint az elhalasztott vagy lemondott külföldi utazásokból nem lesz belföldi pihenés,

a szállásfoglalók nem csekkolnak át hazai célpontokra, hanem otthon maradnak, és jobb időkre várnak.

A márciusi belföldi turizmus szaldója sem lesz már pozitív, és ha napokon belül nem jönnek jó hírek, akkor áprilisra is kevesebb foglalás lesz, mint tavaly vagy korábban. Bár általános az elbizonytalanodás és a kivárás, úgy tűnik,

a kisebb szálláshelyek és a kevésbé frekventált régiók forgalma kevésbé zuhan meg,

mint a világviszonylatban is népszerű turistaközpontoké.

Az európai nagyvárosokban sorra mondják le vagy halasztják el a nemzetközi cégek is a saját rendezvényeiket.

Az elmaradó üzleti utazások miatt az érintett, többségükben nagy szálláshelyek egyre tetemesebb bevételkieséssel kénytelenek szembenézni. A Szallas.hu most végzett felmérést a felhasználók körében – tájékoztatott Szigetvári József.

Ebből kiderült, hogy a koronavírus megjelenése óta történtek

várhatóan hosszú távon változtatják meg az utazók gondolkodását, és sokkal tudatosabbá teszik őket.

Hasonló következett be a devizahiteles problémakör nyomán, amikor a hitelfelvétellel kapcsolatban váltak óvatosabbá az ügyfelek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!