Oktatás

2020.02.06. 10:57

Szakképzési országjáró körút indul

Országjáró körútra indul a szakképzésért felelős helyettes államtitkár, hogy a szakképzési törvény végrehajtási rendeletéről tartson értekezleteket iskolaigazgatóknak, vállalkozóknak, kamaráknak.

Pölöskei Gáborné az M1 aktuális csatornán csütörtökön elmondta:

az igazgatók feltehetik kérdéseiket, amelyekre most már gyakorlati, a végrehajtási rendeletben foglalt válaszokat kapnak.

A szakképzést ki kellett emelni a magyar közoktatási rendszerből, mivel szakmai képzést ad, és ennek megfelelően kellett szabályozni is. A duális képzéshez olyan szabályozás szükséges, amely lehetőséget teremt a tanórák és a gyakorlat rugalmas elosztására, ennek megfelelően az új rendszerben az óraszám elszámolása éves keretben történik fűzte hozzá.

Kiemelte: a kancellár, az igazgató és az igazgató-helyettesek feladatait sikerült nagyon jól elválasztani.

Az igazgatók nagyobb szakmai szabadságot kapnak, amelybe azonban nem tartozik bele a képzés szerkezetének meghatározása, ami a kancellárok feladata. Ők azt a területi igényeknek megfelelően alakítják majd

tette hozzá.

A cél az, hogy a szakképzés vonzóbb legyen, a gyerekek minőségi oktatást kapjanak megújult tartalommal és módszertannal fogalmazott Pölöskei Gáborné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!