Gyere a hűvösre!

2018.11.26. 08:24

Sokan érdeklődnek a börtönőri hivatás iránt

Sikeres a büntetés-végrehajtás toborzókampánya, már több mint hatezren jelentkeztek munkára a rendvédelmi szervhez. A kampány e hónap végéig tart.

Kecskemét, 2009. december 30. Börtönõr figyeli a fogvatartottakat a fiatalkorúak kecskeméti börtönének nõi körletében 2009 júniusában. 2010 januárjában kerülhet az Országgyûlés elé az a büntetés-végrehajtási törvénymódosítási tervezet, amely igen alapos részletességgel meghatározza a külvilág felé való nyitás, a fogva tartás körülményei, az elítéltek jogai és kötelezettségei, valamint a büntetés-végrehajtási szervezet mûködésének fõbb elveit. MTI Fotó: E. Várkonyi Péter

Forrás: MTI Fotó

Fotó: E. Várkonyi Péter

Több mint hatezren jelentkeztek munkára a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságánál (BVOP) – erről a szervezet kommunikációs főosztálya tájékoztatta a Világgazdaságot. A BVOP-nál nyolcezren dolgoznak, és jellemzően minden munkakörben (biztonsági felügyelő, reintegrációs tiszt, pártfogó felügyelő, szakorvos stb.) vannak nyitott pozíciók, ezek aránya 10 százalék körüli.

Az álláshelyek feltöltöttsége megközelíti a 90 százalékot.

A fluktuáció a szervezet értékelése szerint a hazai munkaerőpiaci tendenciák ismeretében normális mértékűnek tekinthető.

A BVOP októberben toborzókampányt indított – például Rabul ejtünk, Gyere a hűvösre és Lebilincselünk frappáns szlogennel –, amely november végéig tart. Ennek keretében országjáró roadshow-val népszerűsítik a büntetés-végrehajtási hivatást.

Az ország számos településén toborzóirodát is működtetnek, a középfokú közoktatási intézmények végzős osztályaiban pedig pályaorientációs előadásokat tartanak. A szervezet másfél hónapra ötmillió forintért helyezett ki összesen kilenc óriásplakátot Budapesten. Ezeken a büntetés-végrehajtás hivatásos állományának tagjai láthatók.

A BVOP-nál úgy fogalmaztak, hogy nehéz megtalálni az ideális munkaerőt a börtönökbe, az álláshelyek feltöltése érdekében szinte folyamatosak a felvételi eljárások. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mind a fiatalokat, mind pedig az idősebb korosztályt érdekli a szakma.

A kezdő fizetés tiszthelyetteseknek minimum havi bruttó 228 ezer forint, tiszteknek minimum havi bruttó 330 ezer forint, amelyet évi 200 ezer forint cafetéria egészít ki.

Ezenfelül jár ruházati, lakhatási és utazási költségtérítés, valamint mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is.

Borítókép: Börtönőr figyeli a fogvatartottakat a fiatalkorúak kecskeméti börtönének női körletében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!