fejlődés

2018.10.05. 20:52

Jelentősen nőtt a nők munkaerőpiaci jelenléte

Novák Katalin fővédnökségével pénteken indult el a Mathias Corvinus Collegium (MCC) első női közéleti vezetőképző programja.

Az elmúlt években jelentősen nőtt a nők munkaerőpiaci jelenléte, a közéleti jelenlétüket tekintve azonban Magyarország „még nincs a lista élén” – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Szilvásváradon, egy szakmai fórumon. Novák Katalin megjegyezte: céljuk, hogy vonzóbbá tegyék a közéletet a nők számára.

Az államtitkár fővédnökségével pénteken indult el a Mathias Corvinus Collegium (MCC) első női közéleti vezetőképző programja. Az ünnepi megnyitón kiemelte: céljuk, hogy lehetőséget adjanak a nőknek.

Elmondta, fontosnak tartották, hogy Magyarországon legyen egy női közéleti vezetőképző, ahol egymásra találhatnak azok a nők, akik érdeklődnek a közéleti kérdések iránt.

Az MCC a 18 és 36 év közötti, a közéleti szerepvállalás iránt érdeklődő nőknek indította el új képzését. Novák Katalin elmondta: nagy érdeklődés övezte a programot, nagy volt a túljelentkezés; így részletes, minőségi választási folyamatban került ki a jelentkezők közül az a 17 nő, aki részt vehet a programon.

Közölte: nemcsak női előadók lesznek, s nem is csak női témák, hanem számos közéleti témát megvitatnak majd a képzés során.

Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója elmondta: az 1996 óta működő MCC célja, hogy megtalálják azokat a fiatalokat, akik többet szeretnének elérni az életben, mint az átlag.

Hozzátette: az Emmi támogatásával több más projektjük is indul, illetve indult az idén, a Kárpátaljai Közéleti Akadémiát például a múlt hétvégén nyitották meg. A női közéleti vezetőképzés elindításával azt célozták meg, hogy javuljon a nők közéleti szerepe javuljon Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!