Digitális technológia

2018.09.10. 12:26

Újabb beruházást indít Tatabányán a japán Bridgestone

A beruházás a magyar gazdaság gerincét adó autóiparnak jelent újabb beszállítói kapacitást és 100 új munkahelyet hoz létre.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

Újabb, 9,2 milliárd forintos beruházást indít a japán Bridgestone Tatabányán, amihez a magyar kormány 826 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője (b) és Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. elnöke és ügyvezető igazgatója (b2) beszélget a japán Bridgestone tatabányai üzeme bővítését bejelentő sajtótájékoztató után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. szeptember 10-én

Fotó: Soós Lajos / MTI Fotó

A miniszter kiemelte, a gumiabroncsokat gyártó vállalat a legmodernebb digitális technológiával dolgozik, a beruházás pedig a magyar gazdaság gerincét adó autóiparnak jelent újabb beszállítói kapacitást és 100 új munkahelyet hoz létre.

Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője beszédet mond a japán Bridgestone tatabányai üzeme bővítését bejelentő sajtótájékoztatón
Fotó: Soós Lajos / MTI Fotó

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. elnöke és ügyvezető igazgatója elmondta: a beruházás keretében új, 10 ezer négyzetméteres raktárt építenek, valamint további kapacitás-bővítést hajtanak végre, amellyel abroncsgyártási kapacitásukat 2020-ra évi 7,2 millióra bővítik.

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft. elnöke és ügyvezető igazgatója
Fotó: Soós Lajos / MTI Fotó

Borítókép: Minőségellenőrök a Bridgestone tatabányai gumiabroncs-gyárának üzemében, 2013. július 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!