vannak még tartalélok

2018.08.22. 20:51

Tovább növelhető a foglalkoztatottság

Olyan területeken is bővülhet a munkavállalók száma, ahol korábban nem gondolták volna.

Vannak még tartalékok a hazai foglalkoztatás bővítésére – mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 esti műsorában, szerdán.

Bodó kijelentette: bár korábban úgy vélték, hogy a foglalkoztatás növelésére nincsenek tartalékok a közfoglalkoztatásban, a legutóbbi elemzések szerint

egy hónap alatt több mint ötezer ember került át a közfoglalkoztatásból a versenyszférába, főként az építőiparba és a mezőgazdaságba.

Az államtitkár fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok körében is nagy az érdeklődés az újbóli munkába állásra, a mostani szabályok alapján a vállalkozások kedvező feltételek mellett tudják foglalkoztatni a nyugdíjasokat, akiknek korábbi munkatapasztalatai esetenként nélkülözhetetlenek.

A munkaerőhiány orvoslására további munkaerő-tartalékot jelenthetnek a határ menti területek magyar közösségei is

- tette hozzá.

Bodó Sándor kiemelte: a mostani munkaerőhiány miatt az a helyzet állt elő az ősszel kezdődő bértárgyalások előtt, hogy a munkavállalók és a munkáltatók is jelezték, szükséges a bérek további emelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!