Ország-világ

2020.10.19. 17:55

Lopott ékszerek tulajdonosait keresi a rendőrség: felismeri valamelyiket?

Egy férfi több nő nyakláncát is letépte, majd zálogházba adta.

Forrás: Shutterstock

Az ügyben először egy nő tett bejelentést 2020. szeptember 27-én. Elmondása szerint aznap délelőtt Budapest XV. kerületében, a Rákos úton egy buszmegálló felé sétált, amikor odalépett hozzá egy férfi.

Az ismeretlen beszélgetni kezdett vele, majd egy váratlan pillanatban letépte a nő nyakláncát.

A XV. kerületi nyomozók kamerafelvételek alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, a 40 éves B. Károlyt, akit szeptember 30-án délután fél egy körül elfogtak, majd lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi a kihallgatása során beismerte, hogy Budapest területén több alkalommal is követett el hasonló bűncselekményeket.

A rákospalotai rendőrök a lefoglalt kamerafelvételek alapján egy II. kerületi bűnüggyel összefüggésben is B. Károlyt azonosították feltételezett elkövetőként:

a nyomozás adatai szerint a férfi szeptember 10-én a Vadaskerti utcában tépte ki egy nő nyakából a nyakláncát.

A nyomozók B. Károlyt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2020. október 2-án elrendelt.

Az eljárás során a kerületi nyomozók egy XV. kerületi bevásárlóközpont egyik zálogházában több ékszert foglaltak le a bűncselekményekkel összefüggésben, jelenleg az ékszerek tulajdonosait keresik.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a fényképeken látható ékszert felismeri vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, a 01150/1198/2020.bü. ügyszámra hivatkozva, akár névtelensége megőrzése mellett, tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon – írja a police.hu.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!